The big boat (50 megapixel)

Muurschildering "The big boat" Sao Miguel, Azores door Phlegm.

© 360p.nl - 6 mei 2017

Phlegm is een wereldberoemde cartoonist en illustrator. Hij staat ook bekend om zijn zelfverklaarde strips en zeer creatieve straatkunst. Het werk van het slijm is kenmerkend gedetailleerd en bestaat uit vreemde figuren en een verhalende structuur. Zijn werk inspireert grootsheid en wordt zelfs vaak geïnspireerd door graffiti, waar Phlegm transformeert van stedelijke ruimtes en fabrieken.
 
De naam Phlegm kwam van een van de vier lichaamsmutouren in de oude Griekse geneeskunde; bloed, gele gal, zwarte gal en slijm. Van Phlegm werd gezegd dat het verantwoordelijk was voor een apathisch en emotieloos temperament.
 
De meeste illustraties van Phlegm zijn strikt op illustraties gebaseerd. Hij verlaat zijn straatkunstwerk en muurschilderingen voor zijn cartoon-gebaseerde kunst. In feite komt die meerderheid van zijn grote personages uit zijn strips en worden ze vaak op zeer grote muren gespoten. Het slijm geeft de voorkeur aan het schilderen van zijn komische werk met zwarte Indiase inkt en een dip-pen. Hij gebruikt kleur alleen als hij zeefdrukt of grote muurschilderingen en andere voorwerpen schildert.
 
Sinds Phlegm opdook, heeft hij wereldwijde bekendheid verworven en is het een van de meest bewonderde straatartiesten over de hele wereld. Zijn straatkunst is heel spannend en zeer herkenbaar. Zijn werk is ook verschenen in een verscheidenheid aan objecten, zoals vliegtuigen, boten, gebouwen, voertuigen en vele straatkunstfestivals.
 
Phlegm zegt dat hij een vreemde relatie heeft met graffiti. Zijn stijl is strikt en volledig gegroeid uit zijn zelfverklaarde strips, in tegenstelling tot letterstijlen. Zijn strip komt ongeveer elke vier maanden uit en hij werkt eindeloos aan hen. De laatste paar jaar heeft hij zich sterk ingezet voor het werken aan het street art-einde. Hij geniet er echt van om de ruimte op grote muren, stedelijke ruimten, oude fabrieken en andere gebouwen te gebruiken. Hij gelooft dat een schilderij op straat deel uitmaakt van de stedenarchitectuur en wordt beïnvloed door wat er omheen is, in tegenstelling tot een ongemakkelijk doek in een kunstgalerij.
 
Phlegm werd geboren in Noord-Wales en woont momenteel in Sheffield, Groot-Brittannië

 

Formaat van deze panorma:

19.750 pixels breed en 2.550 pixels hoog.